Vredens tid av Stefan Tegenfalk – läs boken, vinn en weekend!

Ta Stieg Larssons Milleniumtrilogi, den amerikanska kriminalserien CSI, en nypa av Roslund & Hellströms deckarkarvärld, en fyndigt formulerad chiclit med vitsig jargong, lite korta scener från slumpvisa Beckfilmer och mixa, så får du en känsla av vad man hittar mellan sidorna i Vredens tid. Det är fartfyllt, galna konspirationer, kriminella uppgörelser, en mystisk drog och en palett av karaktärer hämtade från ovanstående recept. Jag läser den med glimten i ögat och låter mig underhållas.

Vredens tid - på bussen

När jag börjar läsa Vredens tid, tidigt en torsdagsmorgon på en buss, hittar jag snart den klassiskt uppstudsiga poliskommissarien och den dramatiska inledningen, med andra ord vad som synes vara en typisk deckare. Den här gången visar det sig att brutaliteten, utredningen och dialogerna är sockrade med sköna fyndigheter. Nej, inte direkt göteborgshumor utan mer i stil med Marian Keyes-fyndigheter;

Möjligen gällde det den där snorkiga kritstrecksadvokaten från förra veckan, hon som ältade sin klients oskuld som om hon ätit karbonpapper.

Så det är ok med ännu en obstinat egensinnig kommissarie som tussas ihop med ung, smart kvinnlig polis – motsatser ut i fingerspetsarna. Vi har sett det förr. En del klassiker tål tydligen att upprepas. Skönt hängmattehäng eller puffad läsfåtölj och en cocktail så är saken biff! Ja, ett skakigt bussäte i arla gryningsstund funkar bra som alternativ och förkroppsligar känslan som uppstår mellan mig och sidorna; full fart framåt, lite ryckigt på sina ställen men med sköna inbromsningar och otippade hållplatser på en annars välkänd bussträcka. 

Tips! Just nu pågår en läsartävling där vinsten är en weekend på Gripsholms värdshus samt tillgång till en Porsche 911 under ett dygn (inkl. 50 mil)

 

Värdshuset, frukosten, bilen

 

…och vill du läsa mer av Stefan Tegenfalk så kommer den andra delen i trilogin –Nirvanaprojektet (se trailern!) – i pocket i sommar. Del tre släpps som inbunden i höst.

Annonser
Det här inlägget postades i Spänning & deckare. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vredens tid av Stefan Tegenfalk – läs boken, vinn en weekend!

  1. Ping: Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk – en adrenalinstinn fortsättning på Vredens tid | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s