Tigerkvinnan av Katerina Janouch – relationsroman med prima driv och vardagsnära intriger

Tigerkvinnan

Tigerkvinnan är den fjärde boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund och hennes stora familj. När man väl blivit indragen i alla familjerelationer och inbördes intriger är det svårt att inte läsa vidare. Jag blev indragen redan när jag läste den första boken Bedragen och läste därför med stort nöje även denna. Romanen kan läsas som en fristående berättelse men bör med fördel läsas inom de tidigare böckernas referensramar.

Cecilia är gravid. Det är femte barnet och det var inte planerat. Det är höst och alla i Cecilias närhet tycks genomgå olika former av livskriser. Hennes mamma, den framgångsrika karriärkvinnan, dricker allt mer och när hon får anonyma hotfulla brev till redaktionen tycks hon tappa fotfästet helt. Cecilias äldsta syster känner sig mer och mer ensam i sitt stora ödsliga hus, med dottern utflugen och mannen konstant upptagen med jobb. Cecilias yngsta syster Maria som försökt bli gravid en längre tid känner sig ledsen och frustrerad, situationen hjälps knappast upp av att hon blir av med jobbet. Alla söker det Cecilias stöd. Samtidigt är det någon som skickar obehagliga anonyma meddelanden även till Cecilia. Grälen med John blir ett eskalerande inslag i vardagen och det blir inte bättre av att hon åter måste ta ställning till styvsonen Simon som dykt upp i deras liv igen… Livet på barnmorskeavdelningen, familjedramatik, kärlek, sex, otrohet och en hotbild är alla återkommande teman även i Tigerkvinnan. Men till skillnad från de föregående romanerna så läggs här större engagemang vid relationshistorierna och de redan befintliga återkommande karaktärerna. Hotbilden får ett så pass litet och diskret utrymme i berättelsen att det nästan känns lite som en ”blindtarmshistoria” man lika gärna hade kunnat operera bort. Nåväl, det driver på dramatiken om inte annat.

Som jag tipsade om tidigare så är samtliga böcker i serien lättplöjda relationsromaner med prima driv. Utmärkt om du vill slappa lite i någon annans fiktiva verklighet en stund. Vardagsdramatik, intriger och ren och skär underhållning serverat i behagligt format.

Tidigare böcker i serien är Bedragen, Systerskap och just nu pocketaktuella Hittebarnet. Läs mer om dessa>>

Annonser
Det här inlägget postades i Chiclit & feel good. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tigerkvinnan av Katerina Janouch – relationsroman med prima driv och vardagsnära intriger

  1. Ping: Modershjärtat av Katerina Janouch – till sängs med en fembarnsmamma | Mettes pocketblogg

  2. Ping: Otippad lästrend – när pensionärerna slår tillbaka! | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s