Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper – ett drypande svart och hysteriskt roligt relationsdrama

Entusiasmen var otyglad inför detta fantastiskt svarta och exceptionellt humoristiska relationsdrama om Judd Foxman vars drygt 30-åriga liv ställs på ända när han hittar sin fru i säng med sin chef.

När hans far dör efter en lång tids sjukdom och hans fru meddelar att hon är gravid medan Judd inte enbart har förlorat sin fru och sitt hem utan även sitt jobb och nu bor i en hyrd källare tycks det som att den ultimata botten borde vara nära. Men ironiskt nog har hans ickereligiösa judiske far sett till genom en sista önskan, att samla den excentriska familjen Foxman till att sitta shiva i sju dygn, som seden bjuder. Det hela utvecklas raskt till en svart, rå och hysteriskt rolig fars när de vuxna syskonen Foxman, deras respektive och den hämningslösa och sexuellt utåtagerande Mrs Foxman ska vistas under samma tak.

Gamla oförrätter bubblar upp till ytan, intrigerna slår kullerbyttor i familjehemmet och väggarna tycks krympa. De samlade pendlar mellan att hålla masken inför de välmenande shivagästerna som kommer för att beklaga sorgen, för att plötsligt explodera i interna konflikter eller sitta tigande med blessyrer som visar allt för väl vad gårdagen hade i sitt sköte.

Det här är en roman om komplicerade förhållandena till stundvis motvilligt älskade familjemedlemmar, som i sin tur plötsligt tvingas komma överrens. Det är en roman om relationsproblematik, avund, kärlek, passion, otrohet och spontansex med gamla flammor från förr. Ingenting visar sig vara riktigt som de olika syskonen, eller deras mamma för den delen, inledningsvis vill påskina. Ju längre tiden lider desto mer rämnar fasaden och blir till ett ljuvligt inferno av uppdämda känslor, galenskap, krossade drömmar och mitt bland spillrorna – en spirande hopp.

Kort sagt; förbered dig på att skratta rått, hjärtligt, fnissande och stundvis motvilligt. Tropper är utan tvekan, med sin oantastliga förmåga till oförglömliga formuleringar, en av mina absoluta favoriter!

Sju jävligt långa dagar kommer som pocket nu i april och är Jonathan Troppers andra bok på svenska.

Har du missat hans föregående roman i svensk översättning Konsten att tala med en änkling är det inte en dag för sent att genast kasta dig över denna! Läs mer om boken här >>

Annonser
Det här inlägget postades i Romaner. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper – ett drypande svart och hysteriskt roligt relationsdrama

  1. Ping: Boken om Joe – dråpligt, nattsvart, akut underhållande och helt fantastisk läsning av Jonathan Tropper | Mettes pocketblogg

  2. Ping: En man som heter Ove av Fredrik Backman – en bok som får dig att skratta högt | Mettes pocketblogg

  3. Ping: Otippad lästrend – när pensionärerna slår tillbaka! | Mettes pocketblogg

  4. Ping: Fördelarna med en kollaps – ännu en skönt(?) krisande snubbe från Tropper | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s