Snyggaste kokboken alla kategorier – på releasefest i Gamla Stan

Le Rouge

Brasserie le Rouge

I lokalerna belägna i ett av Gamla Stans källarvalv, med väggar inklädda i röd sammet, dov belysning och en temperatur som fick hösten att kännas het, hölls releasefesten för den snyggaste kokboken – alla kategorier.

Brasserie le Rouge cookbook

Brasserie le Rouge cookbook

Brasseri Le Rouge cookbook är inte bara inklädd i röd sammet prydd med guldbokstäver. Även boksidornas kanter är dränkta i guld, likt gamla tiders biblar, vilket utgör en välbalanserad kontrast mot de matta sidorna med recept från det franska köket. Som om inte den snygga boken i sig vore nog säljs den i en ask klädd i samma röda sammet, med – javisst – guldpräglad text. Det här är givetvis ingen billig historia, men galet vad prylnerven började rycka och dansa i spasmiskt habegär.

BarenI boken hittar man recept på bland annat Coq aux vin blanc och hamburgare med anklever. Recept jag är osäker på om jag någonsin skulle få för mig att laga, men fransmännen kan det där med att vårda sitt varumärke. Bara konsten att få hyfsat galna kryp som sniglar och grodor att framstå som delikatesser gör mig ganska så imponerad.

Stämningen, det lena vinet och allt folk gjorde att jag stannade betydligt längre än planerat, det fanns liksom ingen riktigt bra anledning att gå därifrån. Fat efter fat med snittar bars in (baserade på recept ur boken), baren var fri och högarna med exklusiva sammetsaskar krympte i rask takt. Det var en fin kväll, på en genuint häftig restaurang som nu stoltserar med en egen imposant kokbok. Jag inte bara rekommenderar, så väl ett besök på restaurangen som själva kokboken, jag insisterar!

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Kokbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Snyggaste kokboken alla kategorier – på releasefest i Gamla Stan

  1. Ping: Kontrasternas vecka – temat Grå höst invaderar från alla håll | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s