Författarfrossa! Books & Dreams & lunch med Jojo Moyes

För inte allt för länge sedan lanserades magasinet Books & Dreams, ett ”livsstilsmagasin” för bokälskare, med djupgående reportage, härliga tips, intervjuer och snygg layout. Andra numret kommer ut i butik nu i december.

Igår anordnade Books & Dreams även en helkväll på biografen Skandia i Stockholm. Chefredaktör Carina Nunstedt samtalade med en färgsprakande mix bokaktuella godingar, ett slags Babel på scen, fast aningen mer kommersiellt och aningen glammigare. Som inbjuden gäst var det således bara att luta sig tillbaka i de röda sammetsklädda stolarna och lyssna på vad bland andra Camilla Henemark, Peter Jöback, och en otippat humoristisk Åke Edwardson hade att berätta. Framgångssagan, fallet och ”kungaparentesen” i Camillas fall. Peter pratade julångest, rehab och att finna sin bror i vuxen ålder. Och Åke berättade om att plötsligt drabbas av utbrändhet, som han innan den slog till med full kraft, ”ovetande” och ironiskt nog, hade hunnit projicera på sin deckarkaraktär.

En av de inbjudna gästerna var även hitresta Jojo Moyes, aktuell med romanen Livet efter dig (Me before you). Utöver att gästa gårdagens event, där böckerna för signering sålde slut (inte en, utan två gånger!), kommer hon att synas i ett hemma-hos-reportage i nästa nummer av Books & Dreams, från 1700-talsgården utanför Essex. Men idag var det hennes svenska förlag som bjöd in till möte med Jojo. Detta i form av en mindre lunch som gick av stapeln i de nya lokalerna på Bredgränd i Gamla Stan.  Privilegierad och glad över att bli inbjuden begav jag mig således ut i den grå novemberdimman och möttes av magentafärgade gatstenar, disig fukt och en delikat lunch.

Jojo fotograferar den fantastiska lunchen

Jojo fotograferar den fantastiska lunchen

Jojo Moyes visade sig vara en fantastisk, både språksam och rolig kvinna. Skrattade mycket och pratade gladeligen om allt mellan himmel och jord. Däribland brasilianska rumpinplantage (mitt fel) och tsunamikatastrofen (apropå Boije af Gennäs senaste roman). Jag kände spontant att jag gärna hade fortsatt hänga kvar i hennes sprudlande sällskap resten av dagen. Att hon och hennes svenska förläggare Pia Printz funnit varandra förvånar mig inte det minsta. Inte heller att Livet efter dig som av en slump, plötsligt hamnade högst upp i min Att-läsa-hög!

Den här planen att åka hem och röja upp, alternativt forma min kropp under svettiga former i offentlig träningslokal, började framåt eftermiddagen plötsligt byta skepnad. Ångande badvatten och en bok synes vara ett närmast övermäktigt lockande alternativ till ovanstående originalvision.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Romaner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Författarfrossa! Books & Dreams & lunch med Jojo Moyes

  1. Ping: Livet efter dig av Jojo Moyes – charmig, lättsam och tung på en och samma gång | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s