Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh – svek, kärlek & hopp

Blomsterspråket - liksom alla böcker, gör sig bäst i ett skumbad

Blomsterspråket – liksom alla böcker, gör sig bäst i ett skumbad

Maskrosbarnet Victoria Jones har spenderat sina barn- och ungdomsår på olika barnhem och i diverse fosterfamiljer. På sin 18-årsdag är hon äntligen fri, något som inte är helt okomplicerat. Hon saknar så väl familj och vänner som utbildning, men något ingen kan ta ifrån henne är hennes kunskap om blommor. Som barn lärde hon sig det viktorianska blomsterspråket och tack vare detta blir hon snart en efterfrågad florist.

När Victoria lär känna den unga blomsterbonden Grant gör sig smärtsamma minnen från det förflutna akut påminda. Grant behärskar i likhet med Victoria det närmast bortglömda blomsterspråket, där varje blomma har sin egen betydelse och en väl vald bukett kan förmedla allt ifrån vänskap till kärlek eller svartsjuka beroende på hur den komponeras. Men för Victoria som alltid har haft taggarna utåt är det inte helt lätt att släppa någon in på livet. Än mer komplicerat blir det när känslorna växer sig starka.

Det här är en berättelse om att våga älska och bli älskad, om att hitta styrkan att våga möta sitt förflutna för att kunna gå vidare. Och ja, det låter lite klyschigt, men det beror helt enkelt på att den här berättelsen är allt det som den synes vara. Rekommenderas med andra ord till alla som vill ha lite lättläst rosendoftande romantik. Innanför pärmarna finnes kärlek, drömmar, smärtsamma minnen  – och ett aningen utdraget ältande på temat nariga sönderammade bröstvårtor.

Personligen måste jag medge att jag hade som störst behållning av själva Blomsterspråket vilket används flitigt både som tema för romanen och i handlingen (samt finns bifogat i slutet i form av ett minilexikon). Kanske att jag till och med kommer tänka en gång extra innan jag ger bort en bukett nästa gång.

Tips! Just nu pågår en läsartävling där den som svarar rätt på frågor om boken samt motiverar bäst vinner en resa för två till London! (Tävlingen pågår till och med 15 maj 2013) Till tävlingen >>

blomsterspraket_banner_large

Annonser
Det här inlägget postades i Chiclit & feel good, Resor, Romaner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s