Samexponerad snusk för merförsäljning – även i Ungern

Skyltning

I skyltfönstret

Lätt yrkesskadad, men kanske mest av allt nördfascinerad kunde jag inte låta bli att slinka in i första närmsta bokhandel vi passerade på vår promenad genom Budapest. I fönstret skyltades stort med Femtio nyanser-trilogin tillsammans med Sylvia Days Crossfire-serie. Jag vet inte hur det ser ut i resten av Sverige men åtminstone i Stockholms tunnelbana har det varit svårt att undgå denna (Norstedts) nästa stora snusks-satsning i kölvattnet efter succén med Femtio nyanser. Så alltså även i Budpest.

Day v/s James

Day v/s James

Väl inne i butiken tornade dessutom en enorm bokpyramid med samma dubbelexponering av Day och James. Bokhandeln i sig var inte stor, men uppenbarligen den förväntade efterfrågan. Trenden står sig med andra ord, även i Ungern.

Vad jag missade att dokumentera med min kamera (men bild-googlade när jag kom hem) var även den lilla sektionen med skandinaviska deckare. Här fanns att välja på Stieg Larsson och Jo Nesbø. Det intressantaste med dessa böcker var kanske inte att de fanns översatta till ungerska utan det oprovocerat sexualiserade omslaget på Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes(?). Här pryder Lisbeth Salander omslaget klädd i näthandske, kort-kort och skolflicksstrumpor. (Varför?)

Milleniumtrilogin, ungersk utgåva

Milleniumtrilogin, ungersk utgåva

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Resor, Romaner, Spänning & deckare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s