Sista färden – en udda releasefest

Sista färden brädgårdIgår traskade jag tillsammans med en kollega tvärs genom Hammarby Sjöstad och ett litet extra varv runt Sickla. Inte för att vi var så där hysteriskt promenadsugna utan mest för att vi skulle försöka hitta fram till den brädgård där releasefesten för romantrilogin som avslutas med Sista färden skulle gå av stapeln. Ja, vi gick lite fel.

När vi närmar oss den rätta adressen möts vi av plankor och truckar, det vill säga sådant man kan förvänta sig på ett byggvarulager, men sällan, kanske aldrig, på en releasefest. Väl där inne, i en avskild del av lokalen stod däremot både bar, buffé, böcker och en fantastisk iscensättning av en Thailändsk bakgata uppdukad. Bland plåtskjulen och fotografierna fanns bildskärmar med rapporter i text och bild om turistkvarterens smutsiga baksida; om tvångsprostitution och trafficking.

Sista färden plåtskjulI samband med romantrilogin (Under floden, Samnang tiggarpojken, Sista färden) har författaren Staffan Nordstrand även dragit igång projektet Bee with us (www.beewithus.com) för att fortsätta sprida information om trafficking av barn och länka ihop bidragsgivare med kvalitetssäkrade mottagare.

I den varma, byggdammsmättade lokalen bjöds på Singha-öl, Mekongwhisky och thailändsk mat. Staffan berättade om upptakten till romanprojektet och Alexandra Pascalidou fanns på plats för att läsa högt ur boken. För alla er som planerar att komma till Bokmässan i Göteborg i höst rekommenderas varmt att ni letar er fram till MBMs monter (B09:24) där hela scenbygget kommer att återuppstå – med plåtskjul, cykel och allt. En synnerligen fascinerande och drabbande upplevelse utlovas.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Romaner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s