Porträttet av dig – småmysig slapparunderhållning till hängmattan

Porträttet av digBakom detta helt oemotståndligt snygga omslag döljer sig en kanske inte fullt så oemotståndlig roman. Men för att göra den rättvisa så är det solstolsgod slapparunderhållning med feelgood-charm, inte alls ett dåligt val för en slö eftermiddag i hängmattan.

Porträttmålaren Ella blir av sin syster ombedd att måla hennes fästmans porträtt, något Ella är djupt skeptisk till. Men missförståndet mellan Ella och Nate reds snart upp och hennes aversioner förbyts istället mot förbjudna, uppblossande känslor som inte lämnar henne någon ro. De intima sittningarna gör att Ella och Nate snart kommer mycket nära varandra, samtidigt som bröllopet mellan Nate och Chloë närmar sig med stormsteg. Men det är inte bara Nate som skapar oreda i Ellas känsloliv. Efter trettio års tystnad blir hon plötsligt kontaktad av sin far, som hon inte träffat sedan hon var fem år gammal. Faderns plötsliga försvinnande och vad som egentligen hände mellan honom och Ellas mor för alla de där åren sedan är för henne en gåta. Bit för bit faller pusselbitarna på plats. Något som inte bara skakar om och förändrar Ellas liv i grunden, utan även livet för dem i hennes direkta närhet.

Vad som inleddes sparsmakat och småputtrande varvar mot slutet upp till att bli en intensiv relationsromanturbulens där mycket, för att inte säga det mesta ställs på ända. Svek, sårade känslor och givetvis kärlek utgör huvudingredienserna i detta trallcharmiga, något förutsägbara drama. Vill du ha en romantisk komedi i bokform är detta helt klart ett fullgott alternativ.

Annonser
Det här inlägget postades i Chiclit & feel good. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Porträttet av dig – småmysig slapparunderhållning till hängmattan

  1. Ping: Otippad lästrend – när pensionärerna slår tillbaka! | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s