Kaffe med rån av Ingelman-Sundberg – myspys-spänning med charm

Kaffe med rånInnanför detta ljuvliga omslag döljer sig ett härligt mys-spännings-drama av bästa feeelgood-snitt. I takt med att försäljningen av boken började skena iväg så växte även min nyfikenhet, så till den grad att den fick följa med hem.

Här får vi möta det sköna gänget Krattan, Snillet, Stina, Märtha och Anna-Greta som bor på ålderdomshemmet Diamanten.  Nedskärningarna är påtagliga och missnöjet bland gamlingarna växer. Så uselt är det att till och med fängelsekunderna tycks ha det bättre och trevligare än de boende på Diamanten. Tillsammans bestämmer de sig därför för att genomföra en kupp, med hopp om att få vistas i en trevligare miljö med ordentligt lagad mat (ett fängelse) och kanske även kunna gömma undan bytet för att leva lite lyxigare när de kommer ut igen. Men ingenting blir givetvis riktigt som Pensionärsligan tänkt sig. Speciellt inte sedan skummisar från den undre världen börjar lägga sig i.

Krämpor, dråpligheter och starka viljor blandas med konstkupp, lite kärlek och obotlig optimism när det kommer till att byta vardagstristess mot kriminella äventyr.

Att läsa Kaffe med rån är lite som ett kafferep med fluffiga bakverk serverade med glada skrönor. Det är hemtrevligt, en aning sockrat. Man ler lite. Tar en påtår och läser vidare. För att det är trivsamt. För att man vill höra hur det slutar. Hänger lite mer med Pensionärsligan. Fortsätter att le, vänder blad och myser loss till sista raden.

Annonser
Det här inlägget postades i Chiclit & feel good, Romaner, Spänning & deckare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s