Jag är ju så jävla easy going – ännu en träffsäker & briljant roman från Jenny Jägerfeld

Jag är ju så jävla easy going

Jag är ju så jävla easy going

Jag hade lite annat att tänka på än kalkyler, algoritmer och integraler – whatever that was. Vad jag skulle göra med en fet cooppåse marijuana till exempel. Hur jag skulle hantera de radioaktiva femhundralapparna. Det faktum att jag hade orsakat en tonårsgraviditet mellan en beautyqueen och en gangster. Samt hur jag kunde undvika att bli misshandlad till döds. Ja, lite sådana där små random bekymmer.

Underbart, tänkte jag när jag fick Jenny Jägerfelds senast roman i handen. Framför mig väntade en galen, fartfylld, explosiv och fullkomligt briljant roman om Joanna – en störtskön antihjältinna som med desperation, intelligens och målmedvetenenhet försöker att få grepp om tillvaron.

När pengarna hemma inte längre räcker till för att hämta ut den livsnödvändiga ADHD-medicinen, som är det enda i hennes tillvaro som faktiskt fungerar hjälpligt mot kaoset i huvudet, fattar hon några drastiska beslut. Några inte helt genomtänkta beslut som snart dragit igång ett händelseförlopp som dundrar på i hundraåttio utan möjlighet att backa tillbaka. Och mitt i allt kaos, med den psykopatiskt lagda gangstern Valle, den ofrivilligt gravida Aisha och sin kroniskt deprimerade pappa finns Audrey. Fantastiska, vackra och dödligt attraktiva Audrey som får livet att kännas hoppfullt och underbart och rejält mycket läskigare än förut. Med Audrey med i bilden finns plötsligt något att förlora.

Med den kolsvarta humorn som känns igen från den Augustprisvinnande romanen Här ligger jag och blöder tränger Jägerfelds språk in som en pil i hjärtat och vrider om. Det är träffsäkert, fantastiskt, smärtsamt och akut underhållande. Dräpande dialog, oslagbara formuleringar och en explosivt omtumlande handling knockar mig fullständigt. För att inte tala om huvudkaraktären Joanna som med sin rakryggade men helknepiga attityd lirkar sig in under huden och rakt in i hjärtat.

Om du inte förstått det efter ovanstående lilla beskrivning så skriver jag det för säkerhets skull i klartext: DETTA ÄR EN ROMAN SOM STARKT REKOMMENDERAS!

Fler läsvärda tips på Jenny Jägerfeld-romaner!
Läs mer om Här ligger jag och blöder >>
Läs mer om Hål i huvudet >>

Annonser
Det här inlägget postades i Romaner, Ungdom. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s