Alla vägar bär till ett bokmingel

Novellix firar tre år på SöderbokhandelnIgår firade Novellix tre år, 60 utgivna noveller och släppet av maj månads nyheter. Noveller av Oline Stig, Alva Dahl, Håkan Nesser och Jonas Sjölin. Där de första två fanns på plats för lite högläsning i Söderbokhandelns charmigt trånga lokal, där takfärgen flagnar och bokhyllorna dignar.

Novellix är ett sådant där litet förlag som gör mig lycklig. Lycklig över eldsjälsandan, passionen, drivet, det snygga formatet och paketeringen, och inte minst att det överlevt så länge. Helt lätt är det inte. Med en nobelpristagare som gjort sig känd för sina noveller kan en tycka att det är ett förlag som ligger helt rätt i tiden. Men det går inte att sticka under stol med att noveller är en svårsåld genre. Inte minst när de säljs en och en till hyfsat lågt pris, vilket gör det extra svårt att kunna tjäna några pengar på försäljningen.

Jag älskar bokmingel! Under alla mina år på Pocketstället var det mer regel än undantag att de avlöste varandra i tätare takt än en hann med att bevista. Och så plötsligt inser jag att detta är det första minglet på månader. Att jag hamnade där var långt ifrån självklart. Ett spontant infall att haka på en god vän vars bror råkar leva med en av av Novellix-pinglorna. Att jag för tillfället är föräldraledig och till synes frikopplad från bokbranschen behöver alltså inte innebära att en vanlig onsdag inte slutar med en öl i en boklåda till sorlet av minglande litteraturentusiaster och inspirerande högläsning! Det är bara till att älska!

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s