Swamp tour & vapenfantaster

Honey Island Swamp

Honey Island Swamp

Träskbostad

Honey Island Swamp

Ända sedan vi bestämde oss för att åka ner till New Orleans har jag peppat loss totalt på träskmarkerna. En sexmånadersbäbis på träskmarksutflykt? Javisst! Vi kollar upp några olika alternativ och bestämmer oss för Dr Wagners Swamp tour in i The Honey Island Swamp. Kanske främst för att båtarna har soltak och ser aningen mer stabila ut på bilden i broschyren än övriga alternativ.

Alligatorer och marshmallows
Efter närmare en timmes bilresa nordöst om New Orleans är vi framme. Vi hinner knappt parkera bilen innan vi mer eller mindre hetsas ombord på den lilla båten och tuffar ut i det magiskt vackra landskapet, kryssandes mellan skägglavsbeklädda trädstammar och kompakt grönska. Kläderna klibbar mot kroppen i den fuktiga värmen och vår guide, en medelålders testosteronosande macho-man i khakishorts inleder med att säga: ”You can ask me anyting you wan’t. I may not be politicly correkt, but I will anser you correctly and truthfully”. Med den inledningen var en annan frestad att ställa frågor om konspirationsteorier kring 9/11, men givetvis började folk istället fråga frågor om alligatorerna som simmade i träsket där vi befann oss. Khakimannen alias Guiden kastade ut marshmallows för att locka dem till sig. Inte för att han var en galen amerikan (det kanske han i och för sig var, men det hör inte hit) nej, utan för att marshmallows är förvillande lika ägg, vilka alligatorerna mer än gärna festar loss på.

Swamp people
Utöver att spana in alligatorer, ormar, sköldpaddor och fåglar gled vi även utmed floden och beskådade något som var minst lika fascinerande som djurlivet. Människolivet. De små träskmarksbostäderna, varav flertalet fortfarande var i ett erbarmligt skick sedan Katrina (2005). Platsen där vi befann oss har även figurerat som exteriör i filmen Beasts of the Southern Wild – ett fantastiskt filmtips i ett fantastiskt landskap!

Cuz's seafood, Mississippi

Cuz’s seafood, Mississippi

Mississippi
Efter träskmarksutflykten fortsatte vi österut, över delstatsgränsen och in i Mississippi. Där hittade vi Cuz’s seafood. Denna galet amerikanoexentriska byggnad (bilden) bjöd på ljuvligt djupfriterad föda i form av Catfish in a basket. Den unga servitrisen berättade glatt att det var hennes pappa som ägde stället. Av någon anledning kom vi in på det där med vapen och vapenlagar. Med en uppenbarligen dramatisk ådra  berättade hon att efter Katrina var Mississippi och trakterna omkring Bay saint Louis (där vi befann oss, för övrigt en av de hårdast drabbade platserna) lite som serien Walking dead, med plundringar och mord som följd. Något som i sin tur ledde till att delstatslagen tillfälligt ändrades så att det blev lagligt att skjuta (det vill säga även mörda var okej) den som gjorde intrång på ens egendom. ”People here love their guns.” Hennes pappa hade själv 60 vapen. Vi kan ha sett aningen förundrade ut över denna digra samling för ett ”but those are just for hunting” kom snabbt till försvar.

No dumping seafood!

No dumping seafood!

Den äldre servitrisen var mer intresserad av bäbisen än att prata med oss: ”You are so cute, I just wanna put some gravy on you and eat you up!” Det är inte bara alligatorer som går igång på kanibalism uppenbarligen.

Längsta bron!
På vägen tillbaka korsade vi den 3,9 mil låga bron Pontchartrain Causeway,  världens längsta bro över vatten. Den löper över Lake Pontchartrain som utgör basen för i stort sett hela den New Orleanska matkulturen. Det är här kräftorna, räkorna och ostronen hämtas. Mums.

Ps. Se trailern till Beasts of the Southern Wild >>

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Resor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Swamp tour & vapenfantaster

  1. Ping: Det stora äpplet – hipsters, hetta och nakna cyklister | Mettes pocketblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s