New Orleans med bäbis – tips och trix!

New Orleans, French quarters

New Orleans, French quarters

Resan ner till New Orleans (samt vidare upp till New York) visade sig vara en exemplarisk semester med en bäbis. Stadssemesterns tjusningar så som god mat på härliga uteserveringar, museer och gallerier, stadsflanerande i skuggan av balkongerna i French quarters (eller på skuggsidan av gatan, i parker eller i lummiga Garden district) kombinerat med att bila runt i en behagligt tempererad bil på små dagsutflykter, är perfekt förströelse när man har med små vampyrer att göra. Ja, just det; vampyrer. För det är ungefär den inställningen en bör ha till små bäbisar; i säkert förvar från direkt solljus.

Här är en kort lista på vad som gjorde vår resa med ett stycke bäbis extra smidig:

Boende: Vi hyrde en del av ett hus via airbnb.com. Det gjorde att vi hade möjlighet att göra oss ett tillfälligt hem med alla dess fördelar. Laga barnmat & välling samt vid behov ta det extra lugnt utan att känna sig instängd på ett hotellrum. Eftersom vi skulle vara borta så pass länge hade det inte heller varit ekonomiskt genomförbart att äta ute hela tiden. Välj hyresvärd (via recensioner) och område (via lite research) med omsorg! Vi satsade på lugnt område med promenadavstånd till kvarteren där vi ville hänga.

Bilbarnstol/babyskydd: Till taxin till och från flygplatsen, samt till road trip-äventyr.

Stavmixer och ett konverteringsjack: Grönsaker och frukt hittar man alltid, svårare visade det sig vara med barnmat och blöjor. Vi var tvungna att ta oss ganska långt med bil, när vi frågade i en av butikerna i Fench quarters blev det apokalyptiska svaret ”there are no children here anymore”. Som sagt lätt att mixa ihop själv om man bara har en mixer och ett kök.

West village

Utanför lägenheten i West village, New York

Paraplyvagn: Hopfällbar, lätt att resa med. För att skärma av intryck och skydda från stark sol hängde vi en tunn sjal över.

Hörselskydd: Små mini-kåpor till bäbisar från Clas Ohlson gjorde att vi kunde njuta av härliga livespelningar på middagsrestaurangerna nere i New Orleans (att undvika livespelningar hade varit den riktiga utmaningen).

Säng? Barnsäng är långt ifrån självklart att det finns när man inte bor på hotell. Vi körde en MacGyver-lösning och bäddade upp den stora resväskan.

För att vara en stad där det knappt tycks finnas några barn så är människorna i New Orleans extremt barnkära. Att dyka upp med bäbis och barnvagn var aldrig något problem oavsett vad vi företog oss.

I New York finns mängder med bäbisar och barn i omlopp i alla delar av staden, inte heller här har det varit några som helst problem att glida runt med barnvagn. Här behövs inga hörselskydd däremot. I New York ljuder livemusiken i stort sett enbart inne på klubbar och barer, tyvärr. Ett glatt undantag var en skuggig paus i Thompson square park där det stod en soft jazz-trio och jammade.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s