Bland sjöjungfrur & exhibitionister på Coney Island

I gott sjöjungfrusällskap på resan mot Coney Island

I gott sjöjungfrusällskap på resan mot Coney Island

Coney Island ligger ungefär en timmes tunnelbanefärd utanför Manhattan. Känd för sin boardwalk, sin strand och det legendariska nöjesfältet (med en av världens äldsta bergochdalbanor, Cyklon från 1927). En gång om året förvandlas denna redan härligt galna plats till ett myllrande folkhav i ordets mest bokstavliga bemärkelse; Mermaid Parade day!

Tänk prideparaden möter karnevalen i Rio och exploderar i ett über-exhibitionistiskt sjöjungfrutema. Utöver paraddeltagarna samlas hundratusentals besökare för att bevittna det hela, varav en stor del är utklädda dagen till ära. Paraden öppnas av Dick D Zigun (bara namnet är ju som hämtat från en obskyr roman), en burlesque och performansartist som också är mannen bakom grundandet av paraden, vilken gått av stapeln en gång om året sedan premiären 1980.

Mermaid parade, inte bara mermaids utan även mängder med mermens av alla de slag!

Mermaid Parade, inte bara mermaids utan även mängder med mermen av alla de slag!

Ända sedan jag för tre år sedan hörde talas om denna fantastiska tillställning (och var tvungen att styra upp en fest med samma tema för att få utlopp för alla mina sjöjungfruvisioner) så har jag drömt om att ta mig dit. En given punkt på Upplevelselistan, i gott sällskap med karnevalen i Rio (avprickad 2006) och Machu picchu (ännu inte sett).

Om mina förväntningar var skyhöga? Om vi hade våra sjösjungfrukostymer? Om bäbisen hade sin hummerdräkt? Om det var precis så galet och fantastiskt som jag föreställt mig?

CykloneJa (i höjd med Manhattans skyline), nej (Why!!? Why? Doh, vilken miss), nej (för varmt att vara en hummerbäbis när solen skiner och temperaturen vinglar på 30-strecket som en små-tipsy transa i för höga klackar, men väl en ”Coney Island baby” ) och JA (helt galet fantastiskt)!

Vi råkade missa att det var midsommar på fredagen, men vad gör väl det när mingel med memaids och mermen står på midsommardags-schemat! Pricken över i blev en åktur i den legendariska Cyklon.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker & allting runt omkring, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s