Brännmärkt – beroendeframkallande dramatisering av Peter Rätzs tid som infiltratör av Karin Aspenström

Brännmärkt

Brännmärkt

För att skaka av mig den lite småklibbiga känslan som en alltför sockrad och aningen förutsebar relationsroman lämnat efter sig bytte jag genre och kastade mig in i en värld av brutalitet, MC-gäng och maffia-intriger istället.

Kärlek, våld och svek
Peter jobbar på att lämna sitt förflutna som infiltratör åt svenska polisen bakom sig. Men livet som hotellägare i Norge får ett abrupt slut. En händelsekedja som leder honom tillbaka till den välkända värld av dubbelspel han hoppades för alltid ha vänt ryggen. Väl indragen igen dröjer det inte länge innan han är fullvärdig medlem i Bandidos, en klubb polisen vill få honom att söndra inifrån. Än mer intrikat blir det när Peter får reda på att klubben är i färd med att inleda ett nära samarbete med den ryska maffian

Att återvända till sitt gamla liv i Sverige innebär även att komma tillbaka till den plats han en gång delade med Sandra, kärleken han offrade, men som han aldrig lyckats komma över.

Påhejad av den cyniske polismannen Sven, vars metoder inte helt håller sig innanför lagens ramar, blir Peter allt mer indragen i klubbens affärer där lojalitet betyder allt och dubbelspelet mycket väl kan komma att bli hans dödsdom.

Baserat på en sann historia
Karin Aspenströms dramatisering av Peter Rätzs tid som infiltratör är en tät, närmast hypnotiskt spännande berättelse. Kärlek, svek, makt och våld är inslag som håller min uppmärksamhet på helspänn.

Inledningsvis störs jag lite av det grunda personporträtten. Sen förlikar jag mig med att spänningsnivån är så högintensiv att ingående karaktärsskildringar hade kunnat bli direkt frustrerande. Det avskalade och täta berättargreppet med fokus på att händelskedjan är bra.

Närmast maniskt sträckläste jag denna den första boken i trilogin om Peter Räts förehavanden. Det var med frustration över att inte ha alla tre delarna tillgängliga jag slog igen boken efter att ha läst sista raden. Har du väl kastats huvudstupa in i berättelsen så är du långt ifrån redo att släppa taget bara för att första boken tagit slut.

(Peter Rätz, f. 1965, arbetade i nio år med att infiltrera bland andra Brödraskapet, Bandidos och Hells Angels tills han 2004 avslöjades och tvingades gå under jorden. Peter lever i dag på okänd ort med skyddad identitet.)

Annonser
Det här inlägget postades i Brutal truth, Spänning & deckare. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Brännmärkt – beroendeframkallande dramatisering av Peter Rätzs tid som infiltratör av Karin Aspenström

  1. Tess skriver:

    Så trevligt att träffas idag :). Och vilken fin blogg!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s